שאל את הרב - כללי

דוד ושלמה

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

שלום, שמעתי בדרשה שיש סיפור על דוד המלך שבא בפני הסנדהרין שפסקו שלשלמה המלך אין עולם הבא וביקש מהם לשנות את הדין. אבל הם לא הסכימו וטענו "לא בשמיים היא" ודעת רבים להטות. אך לבסוף יצאה בת קול ואמרה "לא בשמיים היא" זה בעולם הזה, אך בעולם הבא הקב"ה קובע. אשמח לשמוע על פירטי הסיפור ועל מקורו, אלף תודות,

תשובה

שיר השירים רבה (וילנא) פרשה א

 אמר ריב"ל בשעה שנמנו וגמרו ג' מלכים וד' הדיוטות אין להם חלק לעוה"ב בקשו לצרף שלמה עמהם יצתה בת קול ואמרה (תהלים קה) אל תגעו במשיחי אמר ר' יהודה בר סימון ולא עוד אלא שנתייחס ראש לשלשת יוחסין שנאמר (מ"א =מלכים א'= יד) ורחבעם בן שלמה, אמר ר' יודן בר סימון ולא עוד אלא ששרתה עליו רוה"ק ואמר ג' ספרים הללו משלי שה"ש וקהלת.