שאל את הרב - כללי

גיורי הרב דרוקמן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב ומבורך!דחוף !! כבוד הרב, קראתי לאחרונה על פסיקת בית הדין הגדול שכל הגיורים שנעשו ע"י הרב דרוקמן אינם תקפים. אינני יודעת את כל פרטי הפרשה .לפני שנה וקצת עברתי תהליך של גיור לחומרא בירושלים שכלל את כל התהליכים לגיור תקין :היו שלושה רבנים גם בבית-דין וגם במקווה ושלושה רבנים חתמו על הטפסים. האם ייתכן חלילה שכל התהליך היה "סתם"

תשובה

שלום וברכה

הפקפוק הגורף על מערך גיורי הרב דרוקמן מתייחס לכל אלו הגיורים שאישר ללא שהמתגיירים קבלו עליהם שמירת תורה ומצוות, שזוהי תנאי בסיסי ומעכב בחלות הגיור. והוא דבר שלא ניתן להתפשר עליו. את שאת שומרת תורה ומצוות, והצהרת על כך בכנות בשעת ההתגיירות אין פגם במעשה הגירות ואת יהודיה כשירה לכל דבר ועניין.

מה גם שהגירות שלך היה `גיור לחומרא`. היי רגועה, אבל אכן, אותם שניצלו את הדלת הפתוחה וההתגיירו ללא כוונה לשמור תורה ומצוות, עליהם לדעת כי אין שום חלות לגירות שלהם, והם נידונים כגויים לכל דבר ועניין, גם אם יצליחו להשיג בטעות חותמת של רב. התורה אחת היא והיא לא תשתנה לעולמים, גם בהפעלת לחץ ממשרד ראש הממשלה.

בהצלחה - מנשה ישראל