שאל את הרב - כללי

מהו השם הנכון לתינוקת שלנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום שמי ושם בעלי אורית ומנשה ואנו מעוניינים לקרוא בשם שני של ביתנו - שרה אך לגבי השם הראשון יש התלבטות בין השם צופיה לבין השם תהילה האם תוכל לומר לנו מה מתאים יותר צופיה שרה או תהילה שרה בכבוד רב אורית

תשובה

שלום וברכה

אני ממליץ על השם תהלה שרה העולה בגימטריא 945 שהוא מספר קדוש ורצוי, וגם המילוי של `תורה` כזה, תיו ואו ריש הא. בגימ` 945, וכמספר הזה ישנן רקיעים של קדושה, ומשם שורש הניסים וגם `אגרת הפורים` עולה 945. לעומת הערך המספרי של צופיה שרה 696 העולה כמנין צרו"ת, וכמילוי של בלעם בי"ת למ"ד עי"ן מ"ם, וענינים לא רצויים נוספים.

וה` יעזור שתרוו רוב נחת מתהלה שרה עד מאה ועשרים שנה. שבת שלום - מנשה ישראל