שאל את הרב - כללי

תפילה לפני מתן צדקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול שאלה יש לי קופת צדקה בבית ואני תורמת כל בוקר רציתי לדעת אם אני צריכה להגיד משהוא לפני התרומה או שלא אומרים כלום שיהיה לך שבת שלום ומבורכת אנחנו מאוד מעריכים אותך תבורך משמיים בע"ה ותזכה למצוות רבות. בהערכה רבה, בשורות טובות, .............. אוסטרליה מלבורן

תשובה

שלום וברכה

לפני מתן צדקה אין חיוב תפילה, אבל לא כדאי לפספס עת רצון כזה ולא להתפלל, ולכן ראוי להתפלל תפילה קצרה מעומק הלב, ואפשר לחבר תפילה אישית לשם כך. יש תפילות לפני נתינת צדקה בספרים הק`, יש ארוכות ויש קצרות, אני אעתיך לך כאן תפילה קצרה לפני מתן צדקה מספר קדוש `בן ציון`, הנה: "לשם יחוד הקדוש ברוך הוא ושכינתו, בשם כל ישראל, רם ושוכן את דכא, המאזין זעקה שועה, צעקה, נאקה. אתן סכום זה לצדקה, וערבה לה` כקטורת סמים דקה, אליו אני אצפה, אייחל, אקווה, אחכה". שבת שלום ושבוע טוב ומבורך - מנשה ישראל