תפילה וברכות

מניין כשר או לא

  • כ"ו אב התשע"ה

שאלה

לום כבוד הרב, רציתי לשאול מה עדיף: להתפלל בבית כנסת קרוב לבית ששם אני עולה שליח ציבור(אני לא נשוי ואין לי לא זקן ולא גיל 30) ואין שם אף אחד שבאמת ראוי להיות ש"צ(כולם באים עם מכנס קצר ואם הוא עם ארוך אשתו הולך בלי כיסוי ראש) וגם הם מדברים בתפילה,לא מאמינים בירידת בית המקדש מהשמיים וכו', או ללכת למניין של אברכים בעלי יראת שמיים 20 דקות תפילה וכו'. מהי דעת תורה?

תשובה

שלום וברכה

אם אף אחד לא מקשיב לחזרת הש"ץ שלך וכולם מפטפטים, עדיף להתפלל במקום אחר.

אם הם מקשיבים לחזרת הש"ץ ובזכותך מתקיים המניין, יש להתפלל שם ולזכות אותם בתפילה. אם התפילה בבית הכנסת שם לא עומדת עליך, עדיף להתפלל במניין של יראי ה'.