תפילה וברכות

זמני תפילות ופיספוסן

  • כ"ה אב התשע"ה

שאלה

שלום רב. רציתי לדעת עד מתי מותר לקרוא קריאת שמע, עד מתי מותר להניח תפילין ובכלל עד מתי מותר להתפלל תפילת שחרית? ומה קורה אם אני מפספס את כל הזמנים הללו, כיצד אני אמור לנהוג? האם להתפלל בכל זאת בשעה שווודאי עברו הזמנים הללו ? או שיש אפשרות אחרת?

תשובה

שלום וברכה

מצוות קריאת שמע זמנה מעת שמאיר קצת בחוץ והא כיום בערך ב5:15 +- בדיעבד ניתן לקרוא מעלות השחר ועד סוף זמן קריאת שמע שהוא כיום בערך בשעה 9:15 לאחר סוף זמן קריאת שמע לא יוצאים יותר חובת מצוות של קריאת שמע של שחרית, על כן יש להיזהר מאוד מאוד שלא לבטל מצווה יקרה וקדושה זו של קריאת שמע של שחרית. אף מי שלא זכה לקרוא קריאת שמע בזמנה יקרא את שמע מיד שיוכל כדי לקבל עליו עול מלכות שמיים.

מצוות תפילת שחרית וכן ברכות קראית שמע היא לכתחילה עד סוף זמן תפילה כיום 10 :25 לערך. ומי שלא הספיק יכול להתפלל בדיעבד עד חצות ויש אומרים שלא יאמרו את ברכות קריאת שמע בשם ומלכות אלא יאמר ברוך אתה מלך העולם יוצר אור ובורא חושך וכו'.

מי שלא התפלל עד חצות לא יתפלל יותר שחרית אלא יתפלל מנחה שתים.

זמן הנחת תפילין מתחיל מעלות החשר ולכתחילה רק לאחר שמאיר קצת בחוץ. וניתן להניח תפילין עד סוף היום ומצווה מן המובחר להניח בעת קריאת שמע ותפילת שחרית.