מדוע מצה שמורה עדיפה על מצה רגילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה בקשר למצה שמורה.מדוע מצה שמורה עדיפה על מצה רגילה שאנו אוכלים יש היום כל מיני מצות...ביצים, סובין,מצה קלה וכולי` האם המצות האלה כשרות לחג אשמחלקבל תשובה במייל.

תשובה

כל מצה שיש לה כשרות רבנית מוכרת הוא כשירה לאכילה בימי הפסח.

בימי הפסח בפרט, מכיון שהכשרות לפסח מורכבת, כדאי להקפיד על כשרות מהדרין דוקא. מצה שמורה הוא מצה שהחיטים שממנה נטחן הקמח נשמרו מאז שנקצרו שלא תגיע אליהם טיפת מים, וי"א שבליל הסדר אי אפשר לצאת ידי חובת מצוות אכילת מצה אלא במצה שנשמרה משעת הקצירה, ולפיכך מקפידים על כך בעיקר בליל הסדר, ורבים הנוהגים להקפיד על כך בכל ימי הפסח.

חג שמח - מנשה ישראל