תפילה וברכות

האם מותר להתפלל עם מכנס וחולצה קצרה

  • י"ט אב התשע"ה

שאלה

(אני בחורה)האם מותר להתפלל עם מכנס וחולצה קצרה? או אפילו רק עם חולצה קצרה? ואם לא,ואני ממש רוצה להתפלל אך אין לי כח להתלבש אסור בכלל??

תשובה

שלום וברכה

לבוש שרגילים לעמוד בו בפני גדולים אפילו אם את באופן אישי לא הולכת כך לעולם מחוץ לבית, מותר.

בכל מקרה אין איסור גמור להתפלל בכל לבוש שהוא אפילו לא מכובד, על כן א כי בוודאי צריך ללבוש בגדים מכובדים ולכבד את הבורא שמולו אנו נעמדים בתפילה, אולם מי שלא יכול להתלבש בבד מכובד עדיף שיתפלל בבגד לא מכובד ולא ימנע מתפילה.

בהצלחה,