שאל את הרב - כללי

חיים לאחר חיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצערי הרב, אבי נפטר בטרם עת לפני 7 חודשים. הייתי רוצה לדעת איזה מין חיים יש בעולם הבא, כי אני מאמינה שיש עולם הבא. כמו כן אמרו על אבי שהוא צדיק, ולמיטב ידיעתי צדיקים מגיעים למקום הכי גבוה בעולם הבא תודה

תשובה

שלום וברכה

הצדיקים זוכים להגיע לגן עדן שהוא עידון הנשמות שמתעדנים מהשכינה הקדושה ולומדים שם תורה בצורה נעלה וההנאה היא בצורה אשר איננו מבינים כלל בשכלינו בעולם הזה.

אבל זאת נדע שההנאה היא גדולה יותר מכל ההנאות שי שלאדם בכל העולם הזה, וכמבואר בגמ` שיפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא יותר מכל חיי העולם הזה.

בברכה - בנימין שמואלי