תפילה וברכות

מי נחשב לחולה שאפשר להתפלל עליו

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב, לאחרונה אני משתדלת מאוד להתפלל תפילת מנחה וראיתי שיש חלק בתפילה שאפשר לבקש רפואה לאדם ספציפי. מה היא ההגדרה לחולה? 1. האם אמא שלי שמעשנת שנים רבות זה נחשב? הרי ברור שהריאות שלה צוברות חומרים רעילים ומסרטנים וזה מזיק לה, יש לה גם סוכר גבוה והיא מקבלת כדורים באופן קבוע לשם איזון הסוכר. אך היא מתפקדת כרגיל ברוך השם ואפילו עובדת בנקיון שזה עבודה פיזית לא פשוטה כלל. 2. לאחי דלקת במעיים...האם זה נחשב? הוא לא שוכב במיטה אך סובל מדימום בצואה כבר זמן רב וזה מאוד מחליש אותו. 3. לחמי יש דלקת בירך והוא צולע וסובל מכאבים אך עדיין הולך כרגיל לעבודה. 4. גיסתי נשואה לגוי והיא התנצרה כביכול...האם מותר לבקש רפואת הנפש שתחזור הביתה אל אבא? מחכה בקוצר רוח לתשובה תודה מראש מיכל

תשובה

שלום וברכה

כל מי שיש לו כל מיחוש שהוא ניתן להתפלל עליו, כל מי שמנית יש להם חולי.

4. בוודאי ניתן להתפלל עליה בכל תפילה ותפילה שתזכה לחזור בתשובה מהרה.

בהצלחה,