שאל את הרב - כללי

חטא העגל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצוות שלום רב אני לא מצליח להבין איך יתכן שלאחר יציאת מצרים הקדוש ברוך הוא מראה לעם ישראל נסים ואותות שהם הרבה מעבר לטיבעי ואני לא יודע מה התקופה שעברה מאז יציאת מצרים אבל בטח לא מאות שנים ועם ישראל חוטא בחטא העגל כאילו האלוהים נעלם,יכול להיות שהתאור בתורה שלנו לגבי יציאת מצרים קצת מוגזםאחרת אני לא מאמין שמישהו שעבר את יציאת מצרים יפקפק ולא משנה אחרי 40 יום או מאה שנה בקדוש ברוך הוא ומשה

תשובה

שלום וברכה

חטא העגל אינו כפשוטו שאכן טיפשים מופלגים היו אותם הדור שאמרו לעגל שעכשיו נוצר על ידיהם יֹּאמְרוּ אֵלֶּה אֱלֹהֶיךָ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר הֶעֱלוּךָ מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: ודברים אלו בוודאי יש בהם רובד עמוק וטעות עמוקה היתה בידם

בברכה - בנימין שמואלי