זוגיות

שקר לאשה או שינוי מפני השלום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אשתי הינה אנטי-אלכוהולית מוחלטת. יש לה סלידה מיין ומשקאות חריפים ומאנשים ששותים. היא לא מוכנה שנכניס יין הביתה ובשום אופן לא מוכנה שאשתה, גם לא בקידוש וכו` ואני אמנם התחייבתי לה על כך לפני נישואנו ואנחנו מסתדרים ב"ה עם מיץ ענבים. רק בפורים היא "מאשרת" לי לשתות. לפני כמה ימים יצאתי לטיול מטעם העבודה ובסופו היה פיקניק. זה היה ראש חודש והיה גם בקבוק יין. ישבתי ושתיתי כחצי כוס ממנו תוך כדי סעודת ראש החודש. כששבתי הביתה אשתי שאלה אם שתיתי יין היום (היא כנראה הצליחה להריח למרות שצחצחתי שיניים) התגובה המידית שלי הייתה "לא, מה פתאום!" אח"כ אמרתי לעצמי שזה לא נורא ושבעצם שיניתי מפני שלום בית, אבל אח"כ הרגשתי רע עם עצמי. שאלתי: מה עלי לעשות האם ע"פ ההלכה אני צריך ללכת ולספר על כך לאשתי או לא בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מותר לשנות מפני השלום, ואם כי אין להפר את הבטחתך ולשתות יין אך אם שתית מעט יין אין צורך להתוודות לפניה .

בברכה - בנימין שמואלי