לצום את תשעה באב או לא?

  • ח' אב התשע"ה

שאלה

אני בת 15 וחצי דתיה לאומית לפני כשנה וחצי אובחנתי כחולת קולטיס עם עירוב של כאבי פרקים ועירוב הכליות שנה שעברה למרות שהייתי חלשה ובמצב די גרוע צמתי למרות שהרופא אמר לי לא לצום וההורים שלי לא הסכימו די שיקרתי להם ..כרגע אני במצב הרבה יותר טוב מבחינתי אך לא מבחינת הרופאים אני פחות חלשה והרבה פחות כואב ליברוך ה' אבל עדיין המצב כמו שהוא אני נוטלת שש כדורים ביום שלוש בבוקר ושלוש בערב בתשעה באב שנה שעברה צמתי ובצום הכל היה טוב ויפה בצאת הצום רק הכנסתי משהו לפה הרגשתי רע עלה לי החום כאב לי הראש הבטן והפרקים יום אחרי זה לא יצאתי מהמיטה ויומיים אחרי התעלפתי אני ממש רוצה לצום השנה בכל זאת אולי עם הקלות מסויימות כי הרב של אבא שלי אמר לי בשום פנים ואופן לא לצום ושה' לא רוצה בצום שכזה אני מעריכה מאוד את הרב ואת גדולתו אבל אשמח לשמוע חוות דעת נוספת

תשובה

שלום וברכה

הרב צודק ואין לך לצום.

ה' מקבל את אכילתך כאילו צמת כפליים. תאכלי רק לחם ומים או כל דבר הנצרך לבריאותך.

ה' ישלח לך רפואה שלימה מהרה מהרה,