אכילת חזיר בשוגג

  • ז' אב התשע"ה

שאלה

היי אני נמצאת בהוואי ואני משתדלת לאכול כשר עד כמה שאפשר, לא אוכלת עוף ובשר, אוכלת רק ירקות אורז פסטה וכו. קניתי רוטב לפסטה ובמקרה הפעם לא הסתכלתי במרכיבים שלו, כשפתחתי את הקופסא טעמתי נגיעה קטנה עם האצבע מהרוטב ואז ראיתי שיש בפנים חתיכות קטנות לא מזוהות, הסתבר לי שיש שם חתיכות של חזיר. כמובן שזרקתי הכל מיד, אני יודעת שזה נחשב לא בכוונה ובשוגג אך אני אני רוצה לדעת מה ההלכה אומרת במקרה הזה כי זה ממש מטריד אותי. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת שומרת על הכשרות במדינה רחוקה. המאמץ שלך חשוב מאוד ורצוי מאוד בשמים. בכל זאת לאחר הכישלון כעת, יש ללמוד שיש להתחזק יותר ולהקפיד יותר ולהיזהר יותר שלא להכניס לפה דבר שאינך בטוחה בכשרותו, לברר על כל מה שאת מכניסה לפה  אם הוא כשר. בזה תתקני את הטעות שקרתה וה' יסלח לך.

כמו כן אמליץ להצטייד גם בבשר כשר ובמוצרים כשרים שניתן לרכוש גם במדינה רחוקה זו. באיזה עיר את נמצאת?