שאל את הרב - כללי

מה נגזר ומה לא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב רציתי לדעת בדיוק מה נגזר על האדם עוד לפני שנולד כלומר באיזה תחומים... ומה לא נגזר על האדם לפני שנולד אלא המעשים שלו הם אלה שמשנים כל פעם מחדש... אם אי אפשר לפרט פה אנא תפנו אותי לספר שמדייק בדיוק על הנושא הזה...

תשובה

שלום וברכה

תלמוד בבלי מסכת נדה דף טזב דריש ר` חנינא בר פפא אותו מלאך הממונה על ההריון לילה שמו ונוטל טפה ומעמידה לפני הקדוש ברוך הוא ואומר לפניו רבונו של עולם טפה זו מה תהא עליה גבור או חלש חכם או טיפש עשיר או עני ואילו רשע או צדיק לא קאמר כדר` חנינא דא"ר חנינא הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים שנאמר ועתה ישראל מה ה` אלהיך שואל מעמך כי אם ליראה וגו`.

ובענייני הבריאות והפרנסה ישנו דין ראשון בשעת הלידה וזה לפי תיקון האדם לגילגול קודם או תחילת התיקון בכללות ולאחר מכן נידון בכל שנה ובכל יום מהייעשה עימו ולפי מעישו גזר דינו יכול להשתנות.

בברכה - בנימין שמואלי