3 שאלות

  • ה' אב התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! יש לי שלוש שאלות. א. להיות שמאלי זה פגם? כי אני שמעתי הרבה רבנים שאמרו שזה לא טבעי שאדם ישתמש ביד שמאל שלו כי היד הימנית היא היד החזקה! אבל אני שמאלית... ב. נרשמתי לקורס באיפור (דבר שאני מאוד אוהבת וה' נתן לי כישרון בעניין מגיל 14) ובסוף הקורס יש מבחן שאני מאפרת בחורה ויש צלם שצריך לצלם אותה. יהיה לי מותר לעשות את זה? זה לא נראה לי צנוע. ואם אני לא יעשה את הצילומים האלה אני לא אוכל לקבל תעודה בסוף הקורס! ועוד דבר שקשור שנושא: מותר לי לעבוד במקצוע הזה של "מאפרת"? זה לא יכול לגרום להכשלת הרבים? ג. ושאלה אחרונה: השם שלי הוא "חן", שמעתי המון ששם עם שתי אותיות זה לא טוב בכלל וזה אפילו מזיק לאדם! זה ממש מפחיד! אבל ידוע שהשם של האדם קבוע עוד מלמעלה, וה' שם להורים שלי הי"ו את השם שלי בראש להם לקרא לי כך, אז מה הבעיה בעצם? והאם באמת יכול לקות לי דברים בגלל השם שלי? תודה רבה על כל היחס! ושלא נמאס לכם ממני ומהשאלות (פשוט אין לי רב\רבנית לשאול חוץ מהאתר) אתם עושים עבודת קודש!!!

תשובה

שלום וברכה

1. לא פגם.

ב. מותר.

מותר לעבוד בזה וכמובן תשתדלי מאוד לעשות רק איפור צנוע ותפרסמי עצמך בציבור הדתי והחרדי.

האמת שנון סופית היא כשתי נונים ולכן זה נחשב כשם בעל שלוש אותיות אבל באמת היה עדיף להיקרא חנה.