מתנות לאביונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אני בת 18 ואינני מתפרנסת לבדי.האם אוכל לקיים את מצוות מתנות לאביונים מכפסי הורי ואם אנהג כך,האם הורי יצאו ידי חובה בכך,או שהם צריכים לתת לי 2 מתנות ל2 אביונים וגם הם עצמם לנהוג כך תודה רבה, בברכת פורים שמח!

תשובה

שלום וברכה

כל אחד מישראל חייב לקיים מצוות מתנות לאביונים, ובקשי מהורייך כסף למתנות לאביונים, או שהם יתנו גם עבורך, וכמובן שאין להחמיר על חשבון ההורים ויש להסתפק במתנה רגילה ולא להחמיר בכך יותר.

ואת יכולה כמובן בכסף שהם נותנים לך לצורך קיום מתנות לאביונים לתת גם עבורם וכך לזכותם במצוה רבה ונעלה זו. ואפשר בזה לסמוך על דעת רוב הפוסקים המקילים שמתנות לאביונים די בפרוטה אחת.

בברכה - בנימין שמואלי