קרי לילה באונס

  • א' אב התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב הנושא שלי הוא די אישי וכבר הרבה מאוד מאוד זמן אני סובל ממנו. אני בחור ישיבה בן 16 ובמשך חצי שנה כבר בערך מידינשבטע יש לי קרי לילה. קיבלתי על עצמי מיני קבלות ולהיזהר מאוד מאוד שלא יעלו לי הרהורים וגם אם כן היו לי ניסיתי בכל כוחי בנפשי ממש לשכוח מהם וכן אני אומר קריאת שמע שעל המיטה מידי יום ביומו ועושה ממש את כל הדברים שביכולתי כדי שלא יקרה לי מקרה רע שכזה. אני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי. זה פשוט קורה שוב פעם ושוב פעם. אני ממש מפחד כי אמרו לי שזה יוצר מלאכי חבלה. אני יודע שאם לא היו לי הרהורים באותו יום אז אין לי מה לפחד כי זה ממש אונס. אבך יש פעמים שממש יש לי אונס אם זה ברחוב הפרוץ שיש לי הרהורים באונס ואני מנסה ממש לשכוח אותם. לאחרונה הקרי לילה קורה לי יותר בבוקר מאשר בלילה ואני לא מבין עדיין למה זה קורה. האם זו איזושהי מחלה אצלי? הרב, אתה הראשון שאני מספר לו את הסיוט שאני חווה כבר חצי שנה. אני מקווה שתוכל לעזור לי בכך שתענה לי על השאלה האם למרות שזה קורה הרבה מאוד מאוד פעמים בלי הרהורים או שזב הרהורים מאונס ממש יש בזה חטא. וכן מה עליי לעשות כדי להפסיק עם זה כי כל הפתרונות שהביאו לי לא עוזרות ( לשכב על צד שמאל. לא לאכול לפני השינה. לאמר ארבע פרקי תהילים) אני מבקש מאוד שתעזור לי הרב כי כל פעם שזה קורה לי אני מרגיש כל כך רע פיזית וגשמית. אני מרגיש רע כלפי הקב״ה אשמח אם תוכל לעזור לי כבוד הרב בתודה בחור צעיר מתוסכל מאוד.

תשובה

שלום וברכה

אם אתה משתדל להיות ירא שמיים ולומד תורה ומקיים את כל מה שכתבת ולפעמים בא קרי אין לך לדאוג כלל. העיקר לטבול מיד בבוקר לפני אמירת דבר שבקדושה וללמוד בשמחה גדולה שזכית להיות בן ה'. אל תתעסק בעניינים אלו ואל תדאג מזה כלל וכלל.

אין כל חטא ועוון אלא יראת ה' טהורה ולימוד תורה בטהרה ובשמחה.

עלה והצלח, שבת שלום,