האם מותר לצלם חומר מספר ביהדוות כדי ללמוד ממנו בזמן שאני לא בבית

  • כ"ח תמוז התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי ספרים שקניתי 1.האם מותר לצלם בפלאפון חומר מספר ביהדות ( וגם ספר לימודי חול ) כדי ללמוד ממנו בזמן שאני לא נמצא בבית , כי אין אפשרות לקחת את הספר איתי ? 2. והאם זה משנה אם רשום באותו ספר: " כל הזכויות שמורות לפי דין תורה ולפי החוק הבינלאומי ? והאם מותר לשלוח קטעים מצולמים מהספר לחברים שביקשו ? 3. האם דין זה שונה אם קיבלתי את הספר במתנה או קניתי ?4.האם מותר להשתמש באפליקציה כמו אורייתא או תלמודון וכו' , שמכילים הרבה ספרים בפנים ? 5. האם הדין שונה בין ספרדי לאשכנזי ? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. אם מדובר בדברים קטנים ממש ניתן לשלוח לחבר ובפרט אם לחבר יש את הספר.

3. אין הבדל.

4. מותר.

5. לא.