האם מותר לאישה לנסוע עם גבר במכונית?

  • כ"ז תמוז התשע"ה

שאלה

האם מותר לי לנסוע עם גבר במכונית לבד בשעה 8:00 או שזה איסור יחוד? הרחוב עדיין לא ריק בשעות האלו.

אשמח לתשובה עוד היום. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך לנסוע עם גבר במכונית בשעות הערב המוקדמות, כיוון שמצויים עוברים ושבים שיכולים לראות אתכם דרך החלונות של המכונית (וע"ע נטעי גבריאל הלכות יחוד פרק מג סעיף א), אלא שראוי שהאישה תשב מאחורי הנהג ולא אצלו (כן הביא שם מספר הליכות בת ישראל שכתב בשם גדולי הדור שיש לנהוג כן מטעם צניעות).

בברכה,

הלל מאירס