האם מותר לאכול חלב עם דג?

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב הרב! כתוב שאסור לאכול דג עם בשר משום הסכנה "חמירא סכנתא מאיסורא" אז למה לספרדים אסור לאכול דג עם חלב ואילו לאשכנזים מותר הרי אומרים שדג עם חלב גורם לצרעת וזה גם חמירא סכנתא מאיסורא? תודה רבה על עזרתך

תשובה

שלום רב,

הספרדים נהגו שלא לאכול דגים עם חלב, על פי מה שכתב מרן הבית יוסף יורה דעה (סימן פז) שיש בזה סכנה. אולם האשכנזים נהגו כמו שכתב הרמ"א בדרכי משה שם, שאין בזה סכנה. דעת הרופאים בזמנינו שאין בזה סכנה (ראה שו"ת ברכת יהודה חלק ב' חלק יורה דעה סימן ה), ומכל מקום הספרדים ממשיכים במנהגם שלא לאכול דגים עם חלב.

בברכה,

הלל מאירס