ספר דניאלIII

  • י"ח תמוז התשע"ה

שאלה

בברית הישנה ובגרסאות שונות של ספר דניאל, ישנם סיפורים נוספים ותוספות לספר. האם היהדות תומכת בסיפורים אלו? הסיפור האחרון של בל והדרקון מוזכר במדרש, בבראשית רבה. התוספות לספר להלן: 1. תפילת עזריה ושלושת המלאכים בכבשן. 2. ספר שושנה. 3. בל והתנין\ בל והדרקון.

תשובה

שלום וברכה,

סיפורים אלה הועברו אך ורק בידי הנוצרים, והם גם לא הועברו בשפה העברית המקורית, אלא בשפה היוונית. ייתכן שלסיפורים הללו יש מקורות קדומים, ואפשר שהם עברו שינויים והוספות בידי הנוצרים.

חז"ל לא קיבלו סיפורים אלה, כי הם לא נכתבו בנבואה. מקורם לא היה אמין, וזו הסיבה לכך שהם לא נכנסו לתנ"ך.
ראה בבקשה גם את התשובה הבאה:

בברכה,
דניאל בלס