עשיתי ניתוח לקיצור קיבה,האם צריך לשמור בין בשר לחלב שש שעות

  • י"ד תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב. אני, כמו רבים כיום בארץ, עשיתי ניתוח לקיצור קיבה. שלא כמו רובם, עשיתי ניתוח מעקף קיבה, דבר המשאיר קיבה בגודל כ-50 סמ"ק בלבד. במצב ייחודי זה, בו המזון נשאר בקיבה למספר דקות לכל היותר, האם חלה עלי חובת שמירת הפרש של שש שעות בין בשר לחלב, או שניתן לקצר זמן זה, ואם כן לכמה ?

תשובה

שלום וברכה

יש להמתין שש שעות כרגיל. אולם אם יש צורך רפואי, ניתן להמתין שעה אחת בלבד.