זוגיות

שידוכים - הקשר באמת יכול להיגמר אם הזמן ימשך?

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.. אני בחורה דתייה והכרתי לפני חודשיים וחצי בחור דתי אנחנו שומרים נגיעה והכל ,ויש מציאת חן בעיניי וגם בעיניו , היינו כבר בבתים אחד של השני ויצאנו הרבה פגישות... אני מרגישה ממנו שהוא כן רוצה לקדם את הקשר לחתונה אבל הוא פוחד לעשות את הצעד ... ולאחרונה נהיה לי ממש קשה כי אני פוחדת שנמשוך את זה הרבה ואז יכנס לו ללב ספקות וזה יגמר ואני אפספס את הזיווג והקשר יגמר. האם אני צריכה ללחוץ עליו או לתת לו את הזמן שלו? הקשר באמת יכול להיגמר אם הזמן ימשך??

תשובה

לכבוד השואלת,

אינו ראוי שהדבר ימשך יותר מדאי זמן.

במצבים כאלו מאד חשוב שיהיה צד שלישי מעורב, כך שהם ילחצו על הבחור להתקדם - ולא את.

אם יש לכם "שדכן" או מי שהציע את השידוך, תחזור אליהם ותגידי לבחור בסוף פגישה אחת בדרך אגב: "אני הייתי אצל פלונית  שהציעה את השידוך כדי לאתקן אותה [כמובן, רק תאמרי את זה אחרי שבאמת היית כבר אצל פלונית, והסברת לה את המצב], והיא רוצה להיות יותר מעורבת, היא אמרה שהיא תטלפן אליך." ועל ידי זה תהיה לך צד שלישי מעורב.

ואם פגשתם ואין מי שהציעה אתכם, אז אם אפשר לערב רב או רבנית מצידך שיטלפן אל הבחור, הכי טוב. ואם אין לך אפשרות זאת, לא נראה שכדאי לך להיות זו שמלחיץ על הבחור, ובאין ברירה לקדם את הענין מבחוץ, יש רק להתפלל להשם יתברך שיפתח את לב הבחור לשיוכל להחליט.

בברכה שהכל יסתדר על צד הכי טוב,

רב נחום