האם כדור הארץ סובב סביב השמש או שהשמש סביב כדור הארץ

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

אני בתדהמה כל פעם מחדש כשאני קורא או צופה במה שכבוד הרב מעביר אשרייך!!! ויש לי שאלה. על פי היהדות /והתורה האם כדור הארץ סובב סביב השמש או שהשמש סביב כדור הארץ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,
אני שמח לשמוע שאתה נהנה מהתכנים האיכותיים באתר הידברות. בע"ה תמשיך ותתחזק.

היהדות מתארת את היקום מתוך כדור הארץ, ולכן מתייחסת לעולם כמרכז ביחס לשמש. גם תורת היחסות של איינשטיין קובעת שהמקום שבו נמצא הצופה - הוא המרכז, כך שגם מבחינה מדעית אין בכך שגיאה (ועובדה שאף מדענים שחיים בימינו נוהגים לומר שהשמש זורחת והשמש שוקעת, וזאת למרות שהעולם הוא שמסתובב סביב צירו).
גם מבחינת הקבלה, עלינו לזכור שהיקום כולו נברא עבור האדם, ולפיכך ראוי לייחס את כל העצמים ביקום לפי מיקומו.

ראה גם תשובה זו:

בברכה,
דניאל בלס