שם לבן ושם לבת (הלידה בשבועות הקרובים בע"ה)

  • י' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב אנו חילונים ולכן הידע מועט יותר 1. האם השם גולן לבן שם טוב? האם יש לו משמעות בתנ"ך? מהי? 2. האם השם רננה לבת הוא שם טוב? האם יש לו משמעות מהתנ"ך? והאם מישהי בתנך קרויה בשם זה? מהי המשמעות? 3. האם השמות לעיל טובים יותר או פחות מאשר: לבן: דביר/ישי/לביא/רואי? לבת:ליה/תמר/יעל? כמובן אם שם שברשימות בסעיף זה לא ראוי אנא ציין שנדע. תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

השם גולן אינו מוזכר בתנ"ך לבני אדם אלא שם מקום, גם לא ברור בדיוק מה המשעות של השם.

השם ישי הוא השם הטוב ביותר בשמות שציינת לבן.

2. רננה הוא מלשון שמחה אולם בתנ"ך לא מוזכר שם זה. השמות יעל ותמר מצויינים לבנות.

בברכת מזל טוב,