האם מותר להיכנס לשירותים עם שרשרת שיש עליה פסוק?

  • ז' תמוז התשע"ה

שאלה

אני מעוניינת לחרוט על שרשרת רק חלק מברכת הכהנים, "..יאר ה' פניו אליך.." בדיוק בצורה הזאת, האם אני יכולה לענוד אותה ללא חשש? וללא כיסוי?

תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

את לא יכולה להיכנס עם השרשרת הזו לשירותים/מקלחת ללא כיסוי. וכיוון שקשה מאוד לזכור כל פעם לכסות את השרשרת, יש להימנע מענידת שרשרת כזאת, כי את עלולה להיכנס איתה בטעות למקומות אלו ללא כיסוי.

מקורות: על פי שלחן ערוך יורה דעה (סימן רפג סעיף ד) וטורי זהב ושפתי כהן שם.

בברכה,

הלל מאירס