נדר שבועה וההבדל ביניהם

  • ז' תמוז התשע"ה

שאלה

ברצוני לקבל תשובה על ארבעה שאלות בנושא הנדר והשבועה ביהדות 1.מה ההבדל בין שבועה לנדר? 2.מה קורה אם נשבעים סתם 3.מה קורה אם נודר נדר סתם ולא מקיימים 4.היום יש נוער שאומרים אחד לשני "נודר נדר..."האם זה נדירה? האם זה תופס? תודה

תשובה

שלום בורכה

1. הנדר נודרים על החפץ והשבועה על האדם. לשון הנדר הוא המאכל הזה ייאסר עלי. לשון השבועה אני נשבע שלא אוכל דבר פלוני.

2. מה הכוונה סתם? שבועה שקרית חלילה אמרו חכמים אלף עיירות היו לינאי המלך וכלם נחרבו בעוון שבועת שוא. וכבר הבטיח הקב"ה שלא ינקה את אשר ישא את שמו לשוא וזה הנשבע לשוא.

3. בעוון נדרים אשתו ובניו של אדם מתים כשהם קטנים.

4. זה נדר מדרבנן שחייבים להתיר אותו.