שאל את הרב - כללי

כמה שאלות!!!

  • ו' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש לי כמה שאלות אני לא מתכוונת לפגוע באף אחת ואני יודעת שלרב זמיר אין זמן ובטח לא לשאלות שלי.. אבל בגלל שהרב הוא אחראי על הידברות אז יש לי שאלה שמטרידה אותי ושאלה נוספת לגבי ההלכה או משהו שאסור. התחיל עם השאלה של ההלכה או לא יודעת למה שמעתי שזה אסור??? אומרים שאסור להגיד את השם שממונה על הפרנסה כי זה נותן כוח ועוצמה לאותו שם אבל זה אמור להיות שם טוב אני לא אומרת את השם של אישתו של מלאך המוות אלה משהוא טוב למה אסור להגיד את זה בקול רם???? השם הוא די ק ר נ ו ס ה ?? שאלה שניה שלי שאני מעוניינת לשאול את הרב אני יודעת כמה שהרב עסוק אבל בבקשה אני גם יודעת איזה עוצמה וכח ויכולת הבנה יש לרב.. השאלה שלי היא ככה אני רושמת וגם בוכה אני דתיה מהבית ואחותי ואני התחלנו להתחזק ביחד כמו לא לגעת בגברים (כי שמענו את הרב זמיר) כמו לא ללכת לים מעורב שהיה לנו קושי רב כמו לא לרקוד מעורב וללכת צנוע מאחורי הברך ומאחורי המרפק היום ב"ה שתינו נשואות אחותי נהיתה חרדית מאוד ב"ה התחתנה עם אברך בכולל של הרב זמיר ואני התחתנתי עם חוזר בתשובה וב"ה היום הוא ואני חרדים לכל דבר... סליחה שאני מושכת אותך כל כך בשאלה בעלי היה בקבע בשבילנו זה היה הכל זול כמו בתי מלון וכו'... ותמיד אמרתי לבעלי יבוא יום נעזוב פה כי אני רק סובלת בבתי מלון לא דתיים וגם בעלי סבל לא בריכה לא ים לא צניעות... תמיד ניסינו לדעת מה המחירים בהידברות כדי שלא נלך לצבא ונשקיע במשהו לחיים הפרטים שלנו ולנשמה..יתקשרנו להידברות ותמיד אמרו לנו מחירים ראינו שלא באפשרותנו ללכת והתאכזבנו כי רצינו סוףף סוף משהו רוחני ושנוכל להנות על קדושה ב"ה היום יש לנו תאומים ואנחנו הינו רוצים שהם יחוו את הדת לא כמו בעלי וכמוני ויש לי אחות שיתגרשה פעמיים עם 3 ילדים ואמא שגם עברה גירושים והייתה על סף התמוטטות וכמה שאמרתי להן בואו להידברות נהנה על קדושה אמרו המחיר לא נתון בכלל לויכוח והלוואי זה בגדר של חלום גם אחותי יתחתנה לאברך ואמרה שגם היא לא תוכל לעמוד במחיר רציתי כולנו ביחד על קדושה ושמחה כי אמא שלי ואחותי הגדולה פחות אכפת להן ( הן ממש שומרות על הדת אבל על כיסוי ראש ומכנסיים ריקודים בריכה נפרדת לא )ורציתי שיידעו ויראו כמה זה כייף בקדושה ..... השאלה שלי? למה ??? למה???? למה אני כמובן מדברת על עצמי ( ישנן עוד מלא כמוני אני מתארת לעצמי)... אני עדיין צריכה ללכת לבית מלון חילוני כ אני לא יכולה לעמוד בתשלום?? הרי יש 28.7 מיום ראשון עד חמישי כמעט 5,000 ומשהו שח בים המלח רק לזוג הגיוני שזה לא עד כדי כך הרבה אבל זוג במצב של היום גם ששתי בני הזוג עובדים קשה להם לשלם מחיר כזה אז על אחת כמה וכמה אחותי ואימי ואברך ואני ובעלי????? אני לא כועסת פשוט מתוסכלת מעניין אותי לדעת מה אז אני לא יחווה ל ע ו ל ם את הקדושה הזו אני ועוד רבים ככה אי אפשר לקרב את החילונים והדתיים אלה רק מקרבים את העשירים ואלו שמוכנים להשקיע ולשקוע בשביל הנאה גם אני שוקלת לעשות ככה האם זה מה שצריך?? וחוץ מזה שדיברתי עם הבחורה שנתנה לי פרטים כל כך ניסיתי לגעת בליבה שאולי תדבר עם המנהלת או משהיא והיא אמרה שלחופשה טובה צריך להשקיע (משהו כזה )וממש כאב לי...... הודה לרב אם יוכלו להעביר את הבקשה גם שהרב עסוק מאוד ויתנו לי תשובה שאני יוכל לדעת שיהיה לי מענה... תודה רבה לכם מראש ועם פגעתי או אמרתי משהו אני מתנצלת מעומק ליבי זו לא היתה כוונתי.... תודה רבה, אבישג בוחבוט

תשובה

שלום וברכה

אין להזכיר שמות של מלאכים כלל לא טובים ולא רעים וכמבואר באר"י הקדוש.

בקשתך השניה מועברת לאחראי.

בהצלחה,