זוגיות

שלום בית

  • ו' תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום, אני נשואה חמש שנים ויש לנו ילד אחד ברוך ה. העניין הוא שאין ביני ובין בעלי שלום בית. אנחנו רבים המון בגלל חילוקי דעות. אני אישה מסורתית שחשובה לה השבת ובעלי לא שומר, יש לנו ויכוחים גם על דרך גידול הילד, בנוסף להכל אנחנו גרים ליד חמותי שזה לכשעצמו מפריע ולא תורם. כלכלית אנחנו לא יכולים לצאת מהמושב. ניסיתי לדבר לליבו של בן זוגי שנלך ליעוץ זוגי הוא מסרב, אני מרגישה שאין לי דרך אחרת חוץ מלהתגרש. אודה לעצתך

תשובה

שלום וברכה

 אף אם בעלך לא רוצה ללכת לייעוץ זוגי ראוי שתלכי בעצמך לייעוץ לראות ולהבין איך את יכולה לבד לשפר את המצב בבית בעז"ה. ללמוד איך להכיל את בעלך למרות שהוא לא שומר מצוות ואיך לא להכביד עליו ולא להילחם איתו בעניינים אלו. ללמוד איך להכיל את המגורים קרוב לחמות בלי לסבול יותר מידי ועוד ועוד.

בעז"ה יקויים בך הפסוק חכמת נשים בנתה ביתה ותזכי לחיים מאושרים ושמחים מתוך רוב נחת ושמחה.