תפילה וברכות

לקום לתפילת שחרית

  • ו' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אבא שלי ז"ל נפטר לפני כמה חודשים.. 1. יש לי בעיה עם תפילת שחרית שקשה לי לקום בבוקר במיוחד שיש עכשיו חופש גדול וזמן רב לנוח מהבית ספר מה עלי לעשות? (תפילת מנחה וערבית אין לי בעיה). 2. אני לומד בפנימיה והפנימיה היא לא פנימיה דתית זאת אומרת שלא מתפללים שם.. אבל אני מנסה לארגן מניין למנחה וערבית ולא תמיד יש מספיק אנשים למיניין, אז לפעמים לא יוצא לי לעשות את התפילות.. מה עליי לעשות בזמן כזה? 3. אבא שלי לא גידל אותי בילדותי.. ניסיתי לצור איתו קשר וניסיתי להתקשר אליו אבל הוא תמיד דחה אותי (הוא לא רצה להיות איתי בקשר) רק בחודש האחרון בערך לפני שהוא נפטר הצלחתי להיפגש איתו ולהתקרב אליו אבל זה לא הצליח כלכך קשה לי לסלוח לו על כך(אני מרגיש שאני פרייאר בגלל שהוא לא גידל אותי ועכשיו אני צריך להגיד קדיש. כלומר הוא לא נתן לי ועכשיו אני צריך לתת לו) מה עלי לעשות בנידון? אשמח לתשובה, תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

1. מתי אתה הולך לישון? שינה מוקדמת לכל המאוחר 11 מועיל מאוד לקימה מוקדם.

2. אם אין מניין בפנימיה תצא לבית כנסת סמוך. אם אין לך אפשרות תתפלל יחיד.

3. עכשיו אבא מתחרט מאוד על הטעויות שעשה בחייו והוא מתפלל הרבה מאוד להצלחתך מכאן ואילך וככל שתאמר עליו קדיש כך הוא יתעלה יותר ויוכל להועיל עבורך יותר.

בהצלחה,