תפילה וברכות

האם מברכים על פירות בסוף הסעודה?

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, קודם כל רציתי להודות על העזרה שלך..

תמיד יש לנו במשפחה עניין לא ברור. כשאנחנו בשעת סעודה בשבת אחרי הסעודה מוציאים פירות לקינוח. האם אני אמור לברך עליהם? או שזה בתוך סעודה? אני מתאר לעצמי שעדיף הכי טוב לברך ברכת המזון ואז לברך. ואם במשפחה נוהגים שלא.. אז איך להגיד להם הכי טוב??

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

יש לברך העץ על פירות שאוכלים בסוף הסעודה, אולם אין לברך ברכה אחרונה, כי הם נפטרים בברכת המזון.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן קעז סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס