תפילה וברכות

ברכה אחרונה על מאכלים שונים

  • כ"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום,

רציתי לשאול איזה ברכה/תפילה מברכים אחרי השתייה, איזה ברכה מברכים אחרי האוכל (אכילת כריך, קורנפלקס, פירות, סלט ועוד...) תודה רבה

(: יום טוב ומבורך.

תשובה

שלום רב,

1. על שתיית רביעית (86 סמ"ק) יש לברך "בורא נפשות רבות". ומי ששתה יין בשיעור זה עליו לברך "מעין שלוש-על הגפן ועל פרי הגפן".

2. על אכילת לחם בשיעור כזית (27 גרם) יש לברך "ברכת המזון".

3. על אכילת קורנפלקס בשיעור הנ"ל יש לברך "בורא נפשות רבות".

4. על אכילת פירות בשיעור הנ"ל יש לברך "בורא נפשות רבות". ואם אכל פירות שבעת המינים בשיעור הנ"ל יש לברך "מעין שלוש-על העץ ועל פרי העץ".

5. על אכילת סלט ירקות בשיעור הנ"ל יש לברך "בורא נפשות רבות".

הנוסח המלא של הברכות הנ"ל מופיע בסידורים.

בברכה,

הלל מאירס