האם מותר לטבול במקווה עם בניית ציפורנים

  • כ' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! האם מותר לאשה לעשות בניית ציפורניים לשם יופי? אני ממש רוצה, אבל מצד שני גם נשאלת השאלה אם אפשר יהיה לטבול ככה במקווה לשם טהרה. ? ומה לגבי הדבקת ציפורניים. ? כשעשיתי הדרכת כלות, הרבנית אמרה שבניית ציפורניים נחשב דבר קבוע, ולכן כן אפשר לטבול במקווה. עם בניית ציפורניים, אבל אם מדובר בהדבקה אז אסור. מה באמת ההלכה? ?

תשובה

שלום וברכה

אם ההדבקה ממש יפה וחדשה ואין ריווח בין הציפורן המלאכותית לציפורן הטבעית היא אינה מהווה חציצה.

בהצלחה,