אמונה

חוב ועיקול מביטוח לאומי

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום, יש לי חוב לביטוח לאומי עקב העובדה שאין לי הכנסה. סך כל הכסף שיש לי בחשבון הוא כ-1000 ש"ח ועליו הם הוציאו עיקול (מה שמשאיר אותי ללא כסף בחשבון). מה הדין בכללי מבחינת ההלכה מול גוף כביטוח לאומי (בין אם הגוף מושחת/לא מוסרי/דורסני)? מה הדין מבחינת ההלכה למקרה שיש חוב לביטוח לאומי כאשר מנגד צורך קיומי? וכן אשמח לכל דבר נוסף הקשור לכך (כספי מעשר - למרות שאין הכנסה, הלוואות וכד’) תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

למי שאין הכנסה אין לו ממה לתת מעשר.

החוב לביטוח לאומי צריך לשלם על פי חוק וההלכה לא יכולה לסייע לך להיפטר ממנה. הביטוח לאומי לא מציית להלכה.

בעניין העיקול תברר בבנק האם יש להם אפשרות לעקל לך סכום נמוך זה שאתה צריך למחיה.