האם השכינה לא שורה תמיד כשיש חוסר צניעות?

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. כידוע שהשכינה לא שורה במקום של חוסר צניעות. הרי אישה לבד בביתה או ליד נשים אחרות או עם בעלה היא לא תמיד בצניעות.. האם גם אז השכינה לא שורה.???ואין קדושה??

תשובה

שלום וברכה

הצניעות הוא לפי כללי ההלכה. בזמן שמותר ללכת בצורה כזו או אחרת הרי זה הלבוש המתאים והשכינה שורה שם. רק כאשר מתנהגים שלא כהלכה השכינה מסתלקת.

אמת שמבואר בשולחן ערוך שאין ללכת בחוסר צניעותללא צורך אפילו בבית לבד כי השכינה שורה בבית ויש לכבדה וללכת בלבוש צנוע ומכובד לכבדו השכינה.