המנהל שלנו גוזל את הלקוחות

  • ט' סיון התשע"ה

שאלה

אני עובד בחברת פרסום כבר כמעט שנתיים, חלק מהלקוחות משלמים עם כרטיסי אשראי. לפני כמה חודשים נודע שהמנהל שלי לוקח כסף מאותם כרטיסי אשראי (בלי ידיעתם) עבור שירות באתר. כאשר הם מתקשרים הוא מחזיר להם את הכסף כעבור חודש. זה התחיל מסכומים קטנים ואז זה רק גודל. רציתי מה כבוד הרב חושב האם כדאי להמשיך לעבוד בחברה כזאת וב' האם עצם שאני יודע על עסקאות הופך אותי לגוזל או שזה לא גזל בכלל

תשובה

שלום וברכה

על פי דין תורה כאשר אתה רואה שאדם גוזל את חבירו עליך להודיע לנגזל שגזלו אותו. על כן איך תוכל להמישך ולעבוד במקום כזה?

אציע שתשלח מכתב אנונימי למנהל ותודיע לו שיש מעקב אחריו בדבר הגזילות ואם הגזל ימשיך זה יפורסם בתקשורת וייפתח נגדו הליך פלילי במשטרה.