אוכל מכוסה שישנו מעליו על גבי המיטה

  • ז' סיון התשע"ה

שאלה

אוכל ארוז בשני כיסויים שהונח בארגז מיטה וישנו הלילה על המיטה האם האוכל מותר לאכילה? תודה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין לישון על גבי אוכל גם כשהוא מכוסה בשני כסויים (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן קטז סעיף ה וש"ך שם סק"ד).

אולם לעניין דיעבד, גם אם ישנו על גבי אוכל ללא כיסוי כלל, מעיקר הדין הוא מותר באכילה (ראה שו"ת יביע אומר חלק א' חלק יורה דעה סימנים ט-י, וחלק י' חלק יורה דעה סימן יא ד"ה אחרי, וספר הליכות עולם חלק ז' עמוד רט).

בברכה,

הלל מאירס