האם צריך להתפלל לזיווג הגון משורש נשמה או שאסור

  • ד' סיון התשע"ה

שאלה

יש לי שתי שאלות.. קראתי פעם, שאם אדם מתחתן בפעם הראשונה עם זיווג שהוא לא משורש נישמתו ומתגרש.. ואח״כ ובפעם השניה, אחרי שמתעלה רוחנית. ומוצא את זיווגו האמיתי, שכן משורש נישמתו ומתחתן. אז זיווגו הראשון שלא משורש נישמתו (הגרוש/ה) יכול למות.. וזה חסד שבורא עולם עושה, כדי שלו יסבול כשרואה את הגרוש/ה נשוי עם מישהי אחר/ת.. השאלה היא: 1. בימינו כשמתפללים מה עדיף לבקש? את הזיווג שמ״שורש הנשמה״? שהכי עדיף לכל אדם! (וזה למרות שיכול להיות שהזיווג משורש הנשמה, כבר היה נשוי, או גרוש.. ואז יכול באמת לקרוא משהו לזיווג הקודם שלו. חס וחלילה) או שעדיף, לבקש זיווג שיתאים לי ברמה הרוחנית. אבל לא משורש הנשמה ? כי שמעתי שעדיף שכל ישראל יתחתנו כל אחד עם זיווגו שלו האמיתי ש״משורש נישמתו״ ולא התבלבלו בזיווגים אחרים.. 2. אני לא יודעת אם בכלל מותר לי לשאול את זה, כי אלו חשבונות שמיים. אבל למה שבורא עולם יטול נשמתו כחסד ? במקום שיתן לשתי הגרושים למצוא את זיווגם האמיתי משורש נישמתם, כך גם יהיה לשתיהם טוב יותר מהמערכת יחסים הקודמת.. למה זה כל כך גרוע שיראה את הגרוש/ה נשוי עם אחר/ת ? האם אצל כולם זה חייב להיות ככה ?

תשובה

שלום וברכה

לבקש זיווג ראוי להגיון משורש נשמתך.

2. חשבונות שמים לא נדע, ראוי לדעת שלא תמיד נפטרים ואין הדברים נכונים בהחלט. זוהי רק אופציה אחת מתוך הרבה הרבה אופציות אחרות