על ידי חלומות ידע אדם אם ליבו אמת עם אלוקיו, מה ההסבר בזה?

  • כ"ג אייר התשע"ה

שאלה

כתב רבנו נחמן מברסלב בספר המידות (ערך אמת אות מד): "על ידי חלומות ידע אדם אם ליבו אמת עם אלוקיו". אשמח אם הרב יוכל להסביר לי את כוונת רבינו וע"י איזה סוג חלומות מדובר. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בפשטות כוונתו היא על פי מה שאמרו חז"ל במסכת ברכות (דף נה סוף עמוד ב) אין מראין לו לאדם אלא מהרהורי לבו. ונמצא שאם אדם חולם על דברים רוחניים, הוא יוכל לדעת שאכן מחשבותיו במשך היום סובבים הולכים על דברים כאלו, וזה מעיד שליבו אמת עם אלוקיו.

בברכה,

הלל מאירס