חכמה ומדע בחז"ל

  • כ"ב אייר התשע"ה

שאלה

שלום להרבנים החשובים האם האלכימאי המוזכר בחובות הלבבות בהקדמת שער הביטחון הוא משל או אמת [אלכימאי מייצר זהב ] תודה רבה ושאלה נוספת האם דברי חז"ל הנמצאים הגמרא בענינים של חכמה ומדע תמיד אמת או שרק מה שנפסק להלכה בפוסקים ? אודה על מקורות והוכחות כדי להוכיח לשואלים אותי תודה

תשובה

שלום וברכה,

- תיאור האלכימאי מוזכר רק בדרך משל, כדי ללמד על גודל השכר של אדם שבוטח בה', כפי הקלות שבה האלכימאי מייצר זהב מחומר זול. זהו משל ונמשל שהיה מוכר לאנשים בדור ההוא, כי באמת היו אנשים שניסו להפוך עופרת לזהב.

- בכל דברי חז"ל יש אמת, כי גם הקושיות והשאלות יש בהן צד שמלמד אותנו את חכמת התורה, אבל רק מה שנפסק להלכה הוא מה שמחייב אותנו.
למקורות ולמידע נוסף, גש בבקשה לפינה "ערוץ הידברות", ומשם בחר בצד ימין "נושאים", לאחר מכן בחר שם "תורה ומדע", ואז: "חכמת חז"ל". או צפה בהרצאות הבאות:

בברכה,
דניאל בלס