ריבוי נכדים בעיני סבים

  • כ"ב אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה לי ולבעלי יש ארבעה ילדים קטנים. בת ושלושה בנים. אמא שלי עוזרת לי איתם מאוד. לאחר לידת הילד הרביעי, אמא לוחצת עליי מאוד להימנע מהריונות נוספים בטענה שאני לא יכולה לטפל כמו שצריך בכל הילדים ושהיא חייבת לעזור לי והכוח שלה מוגבל. לטענתה, זאת הסיבה לכך שהורי הביאו לעולם רק אותי(אני בת יחידה). היא אף איימה שלא תבוא לחדר לידה אם אלד והביאה צער על כך שהסכימה שהתחתנתי עם בחור דתי. אני אישית מרגישה התנגדות פנימית למנוע הריונות על אף שבאמת טיפול בילדים זאת עבודה לא קלה עבורי כלל גם פיזית וגם נפשית וכרוכה בהתמודדות יום יומית עם דחיית סיפוקים, כבוד וכעס. מה גם שלא היה לי כ"כ ניסיון בזה כיוון שלא היו לי אחים קטנים. אבל אני מאמינה שאם השם ייתן לי פרי בטן זה סימן שאני מסוגלת להתמודד. אני מרגישה שהגישה של אימי לעניין ריבוי הילדים גורמת לי לספקות לגבי הדרך שלי ומחלישה אותי. בעלי רוצה עוד ילדים. האם עליי לשמוע בקולה בגלל מצוות כיבוד הורים? איך אוכל לחזק את עצמי ולדעת שבחרתי נכון ולענות/להגיב לאמא שלי שאיננה דתיה מבלי לפגוע בכבודה. תודה!

תשובה

שלום וברכה

אין לשמוע לקולה. אף שלא תעשי כל מניעה, את יכולה לומר לה שאת עושה מניעה ואחר כך בכל זאת נכנסת להריון כי אין מניעה של 100 אחוז.