תשלום למקווה

  • כ"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום, ב"ה אני טובל כל שישי וערב חג במקווה. התשלום למקווה הוא 8 ש"ח. כשאני מגיע אני משלם 10 ש"ח. לאחר יותר מ-4 פעמים חשבתי לעצמי שבפעם החמישית אוכל להיכנס בחינם, מכיוון ש-4 פעמים שילמתי 2 ש"ח יותר מהנדרש. השאלה: מכיוון שלא התניתי כך מראש בפעם הראשונה האם אני יכול לנהוג כך?

תשובה

שלום וברכה

אם נתת את הכסף בכוונה לתרומה ולויתור אינך יכול כעת להשתמש בכסף ההוא כסיבה לכניסה חינמית למקווה.