מתי אסור לתת לגויים חן משום "לא תחנם"?

  • ח' אייר התשע"ה

שאלה

איסור "לא תחנם" כולל לא תתן להם חן, אם כך האם אסור ליהנות מיופי של ילד גוי בסרט או בתמונה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מה שאסור לספר בשבחן של גויים משום "לא תחנם" הוא דווקא אם מדברים על זה, אולם במחשבה בלבד אין איסור מעיקר הדין (יעויין שו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו סימן מז אות א), ולכן אם את חושבת על יופי של ילד מסוים, אין בזה איסור מעיקר הדין.

2. כל האיסור לשבח גויים, הוא דווקא אם הם עובדי עבודה זרה, אולם גויים שאינם עובדי עבודה זרה אין איסור לשבח (ציץ אליעזר שם אות ה. וכן יש ללמוד ממה שכתב באורך בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן מא אות א-ו).

3. מותר אפילו לשבח גויים עובדי עבודה זרה אם כוונתו להודות להקב"ה שברא בריה נאה כזו, וכמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סוף סימן קנא). ויעויין עוד שו"ת בצל החכמה חלק א' (סימן מו), שו"ת שרגא המאיר חלק ז' (סימן ק אות ג), שו"ת תשובות והנהגות חלק ד' (סימן קצז), ומאור ישראל חלק א' במסכת שבת (דף לג עמוד ב, ד"ה כמה).

בברכה,

הלל מאירס