האם ניתן לעשר למשפחה ברוכת ילדים

  • כ"ג ניסן התשע"ה

שאלה

אני מעוניינת להתחיל לעשות את מצוות מעשר . יש משפחה שאני מכירה ברוכת ילדים שאני יודעת שחיים מעט בדוחק והמעשר הזה יכול מאוד לעזור להם. רציתי לדעת האם אני יכולה להפריש אליהם את המעשר או שזה צריך להיות למקור שבו כל העניין יהיה אנונימי . ובמידה וכן האם זה בסדר לתת ישירות למשפחה.

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לתת להם את המעשר ואינך חייבת לעשות זאת בסתר. אם כי יש מעלה מיוחדת בנתינת צדקה בסתר וכך כתב רבינו בחיי שמות כב' כד' שי שכמ המעלות של צדקה ואחת גבוהה יותר מהשניה ומעלה השישית {אחת לפני המעולה ביותר}

 החלק הששי שיתן צדקה לעני ולא ידע הנותן למי נותן ולא ידע העני ממי נטל, והנה זאת מצוה לשמה כגון לשכת חשאים שהיתה במקדש שהיו צדיקים נותנין בה והעניים בני טובים מתפרנסים בה בחשאי, וקרוב לזה הנותן לתוך קופה של צדקה שהיא צדקה הניתנת בחשאי שאין הנותן יודע למי נותן ואין הנוטל יודע ממי נוטל וצדקה זו דוחה את הפורענות, ועל כן אמר שלמה מתן בסתר יכפה אף, יאמר כי גם אם הפורענות ראויה לבוא עליו זכות מתן בסתר יסלקנו מעליו.

תזכי למצוות,