האם מותר להשתתף בחופה בשנת אבלות

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב,

אבי היקר נפטר לפני כחודש וחצי. רציתי לשאול לגבי דיני אבלות בשנה הראשונה: האם מותר להיות רק בחופה של חברים שמתחתנים וללכת ישר אחר כך? האם עיקר האיסור הוא לקנות בגדים חדשים או ללבוש בגדים חדשים? (האם מותר לקנות אך לא ללבוש כל שנת האבל?)

תודה רבה.

אורית

תשובה

שלום וברכה

בחופה, מותר.

כך כתב בילקוט יוסף

ג. אבל כל שלשים יום בשאר קרובים, ובאביו ואמו עד שיגיע הרגל אחר שלשים, ויגערו בו חבריו, אסור לו ללבוש בגד חדש לבן ומגוהץ, ושאר בגדים אפילו חדשים מותר ללבוש מיד אחר השבעה, ויכול לברך עליהם שהחיינו, שלא היה בכלל גזרת חכמים אלא בגד חדש לבן, אבל שאר צבעים לא היו בכלל הגזרה. ולכן אף שיש לו שמחה בלבישת חליפה שחורה חדשה, מכל מקום אינה בכלל האיסור מעיקרא. וצריך האבל לברך שהחיינו בעת שלובש בגד חדש כנז'. ואמנם יש נוהגים שלא ללבוש כל מיני בגדים חדשים כל ל' יום, ועל אביו ואמו כל י"ב חודש וכך מנהג בני אשכנז.