השתלבות בחברה

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני בעלת תשובה ספרדיה שברצוני לכסות את ראשי במטפחת. לא פעם יצא לי לשמוע שמי ששמה מטפחת ולא פאה קשה לה להשתלב בחברה הליטאית ולהכניס את ילדיה למוסדות ליטאים. וכן שמי ששמה מטפחת יודעים שהיא בעלת תשובה ומסתכלים על זה בצורה מזלזלת (כאילו בעלי תשובה נבדלים מהעולם החרדי..) מצד אחד אני רוצה לשים מטפחת כי אני מרגישה יותר בנוח ומצד שני אני רוצה להשתלב בחברה החרדית ולא להיות נבדלת. ושאלה נוספת: האם באמת מוסדות אשכנזיים נחשבים יותר טובים? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

תכסי את ראשך במטפחת כראוי לבת ישראל כשרה ואל תחושי לשטויות אלו. רוב בנות ספרד יראות ה' הולכות בכיסוי ראש ראוי ואין לך לחשוש שמא יהיו אשכנזיות שהדבר לא נמצא חן בעיניהן.

אין הבדל בין מוסדות אשכנזיים לספרדיים, בשניהם יש מוסדות טובים יותר וטובים פחות.

בהצלחה,