האם בזמנינו צריך להקריב קרבן פסח

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

אני מעוניינת להבין למה למרות שיש לנו ציווי מפורש בתורה לעשות את קורבן הפסח (״והאיש אשר הוא טהור ובדרך לא היה וחדל לעשות הפסח ונכרתה הנפש ההיא מעמיה כי קורבן ה׳ לא הקריב במועדו חטאו ישא האיש ההוא״) והיום לא כן?

תשובה

שלום וברכה

אין לנו היום מקדש ואין לנו היום חובה להקריב קרבן פסח עד יבוא משיח צדקינו ויגרש את שונאינו ונזכה לבניין בית המקדש ונקריב את כל הקרבנות.