איך עושים ביעור חמץ?

  • כ"ב אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. האם חובה לעשות ביעור חמץ? והאם אשה יכולה לעשות? מכיוון שאבא שלי לא יודע איך עושים. הוא לא גדל בסביבה דתית, וגם אמי לא. אני עם הזמן חזרתי בתשובה (ב"ה שזכיתי לחזור ). אני נשואה, בעלי גם כן דתי ואנחנו מתגוררים אצל ההורים שלי. אולי בעלי או אני יכולים לעשות ביעור חמץ? האמת שאין לי כמעט מושג איך עושים כי אף פעם לי יצא לי עוד לעשות פסח כהלכה בבית הורי( סבא שלי גם מתגורר אתנו , וובשנים הקודמות לא הסכים שאני אנקה את החמץ שלו מהבית( הוא עבר את השואה ויש לו כמו טראומה לשמור הכל לדעתי. . ) השנה הוא הסכים איתי שאני באמת אנקה את החמץ בבית( תודה לקב"ה ) , ואני מנקה המון לבד ויש לי עוד תינוקת בת 7 חודשים, וזה לא קל בכלל. במיוחד בגלל שאני באמת לא כלכך יודעת באמת איך מנקים לפסח. . ולכן אני מנקה אולי גם בהגזמה. . הבירור חמץ מלחיץ אותי. . אני כלכך רוצה להצליח סוף סוף בהכשרת הבית לכבוד הפסח. .. תודה וסליחה על הטקסט המרובה

תשובה

שלום וברכה

ביעור החמץ הוא מצווה פשוטה וקלה

מנקים את הבית כראוי כולל מתחת למיטות ועוד ועוד, כמו כן  ארונות שרגילים להכניס שם חמץ. הפריזד'ר והפריזר מוצאים ממנו גם כן את החמץ קרוב לפסח ומוודאים שלא נשאר שם חמץ כלל.

מרכזים את כל החמץ כאטריות וכדו' בארון אחד שאותו נמכור לגוי. כל שאר הבית הנקי בודקים את החמץ לילה לפני פסח לאור הנר.

זה כל התורה כולה על רגל אחת.

אשמח כמובן לסייע עוד.

בברכה