שאל את הרב - כללי

איך נוצרו המכתשים בירח?

  • י"ג תמוז התש"פ

שאלה

איך נוצרו המכתשים בירח? האם כל המכתשים שבירח נוצרו כולם תוך 6000 שנה בלבד? הרי יש בירח כמליון מכתשים, במאדים יש מאות אלפי מכתשים, וכן בכוכב חמה בנוגה בקלסיטו ועוד. וכן בירח ניתן לזהות איזה מכתש ישן או חדש עקב "קרנים" היוצאות ונזרקות מן המכתשים

תשובה

שלום וברכה,

מכתשים נוצרו בירח בעת היווצרותו. וכן אצל הכוכבים.

6000 שנה הן הרבה מאוד זמן, ואירועי טבע רבים יכולים להתרחש בתקופה שכזו.

הנסיון לזהות "מכתש ישן" אינה אלא בגדר פרשנות אישית, ולא עובדה מדעית.

בבקשה ראה:

אילו היה מתברר בוודאות גמורה ומוחלטת שהיקום עתיק, רק אז היינו מבינים שכל יום מימות בראשית ארך מיליוני שנים. אך מכיוון שאין הדבר מוכח בראיה מופתית, אין סיבה לשנות את דעתנו בנושא.

שלך בברכה,
דניאל בלס